3 tips voor het boosten van uw salades!

3 tips voor het boosten van uw salades!

Door: Ingeborg Prins

Geplaatst op: 26 april 2021

Leestijd: 2 minuten

Met zomerse temperaturen in het vooruitzicht wordt ook de wens naar frisse, lichte maaltijden groter. Hoe zorgt u voor een volwaardige, vullende (maaltijd)salade? Served geeft u drie tips waarmee u in een mum van tijd een verrassende salade op tafel zet. 


Combineer
De basis van een salade bestaat uit groen. Sla, spinazie, boerenkool, rucola: u hoeft niet te kiezen! Gebruik twee of meerdere soorten en mix het door elkaar. Zo creëert u meer kleur en een mooie smaakbeleving. De groenten volgen in stap 2. Ook hier is het leuk en lekker om te combineren. Ga bijvoorbeeld voor broccoli met radijsjes, sperziebonen met aubergine of paprika en avocado.  

Zorg voor voldoende eiwitten
Peulvruchten zoals linzen, zwarte bonen, sojabonen of kikkererwten zitten vol gezonde eiwitten. Ook zijn paddenstoelen een lekkere eiwitrijke toevoeging aan uw salade: ze zorgen bovendien voor bite en structuur. Een handje noten zoals pinda’s, amandelen, walnoten of cashewnoten zijn dé manier om wat crunch aan te brengen in uw salade. Met deze ingrediënten is een stukje vlees in uw salade compleet overbodig.


Kies een smaakvolle dressing
De finishing touch is natuurlijk de dressing. Het is de smaakmaker en verbinder van alle ingrediënten in uw salade. De vernieuwde saladedressings van Hellmann’s zijn perfect om uw (maaltijd)salade compleet te maken. Kies bijvoorbeeld voor een frisse, romige yoghurtdressing, een pittige Thousand Island dressing of een zoet-zure Honing-Mosterd dressing. Er is genoeg keuze om uw cliënten en patiënten iedere keer weer een nieuwe, verrassende salade te serveren.


Bent u op zoek naar een vegetarische salade die niets mist? Probeer dan deze zomerse salade met vegetarische schnitzel, verrijkt met een frisse en romige yoghurt dressing.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen