3x lekker: Kikkererwten

3x lekker: Kikkererwten

Door: Kenny van Dijk

Geplaatst op: 5 september 2022

Leestijd: 1 minuut

De kikkererwt wordt steeds populairder en is voornamelijk favoriet in de plantaardige keuken. Deze peulvrucht wordt in vele gerechten uit de Mediterrane keuken als hoofdcomponent gebruikt. En dat is niet voor niets. Kikkererwten zitten namelijk boordevol vitamines, mineralen, eiwitten en vezels. Daarnaast zijn kikkererwten een bron van mangaan, vitamine B9, ijzer en zink. De kikkererwt is daarom een uitstekende vleesvervanger en als kers op de taart kun je alle kanten op met deze peulvrucht. Laat je inspireren door deze drie lekkere recepten met kikkererwten: een chilisoep, köfte en kik kerrie!  

Kik kerrie
Geef je bewoners, patiënten en cliënten een extra 'kik' met deze plantaardige variant van het welbekende gerecht kip kerrie. Boordevol...
Köfte met kikkererwten
Köfte is van origine een Turks vleesgerecht: doorgaans is het een gerecht met vleesballetjes ondergedompeld in een sausje. Het Perzische...
Chilisoep kikkererwt
Ben je opzoek naar een vullende, smaakvolle soep? Probeer eens een chili sin carne: een chilisoep met kikkererwten. Voor dit...

Deel dit artikel