Bekijk het magazine
Served

Inloggen
Blog Recepten Magazines Evenementen Services Welbewust assortiment

3x lekker: Kikkererwten

3x lekker: Kikkererwten

Door: Kenny van Dijk

Geplaatst op: 5 september 2022

Leestijd: 1 minuut

De kikkererwt wordt steeds populairder en is voornamelijk favoriet in de plantaardige keuken. Deze peulvrucht wordt in vele gerechten uit de Mediterrane keuken als hoofdcomponent gebruikt. En dat is niet voor niets. Kikkererwten zitten namelijk boordevol vitamines, mineralen, eiwitten en vezels. Daarnaast zijn kikkererwten een bron van mangaan, vitamine B9, ijzer en zink. De kikkererwt is daarom een uitstekende vleesvervanger en als kers op de taart kun je alle kanten op met deze peulvrucht. Laat je inspireren door deze drie lekkere recepten met kikkererwten: een chilisoep, köfte en kik kerrie!  

00:20
Kik kerrie
Geef je bewoners, patiënten en cliënten een extra 'kik' met deze plantaardige variant van het welbekende gerecht kip kerrie. Boordevol...
Hoofdgerechten Plantaardig
00:20
Köfte met kikkererwten
Köfte is van origine een Turks vleesgerecht: doorgaans is het een gerecht met vleesballetjes ondergedompeld in een sausje. Het Perzische...
Hoofdgerechten
00:10
Chilisoep kikkererwt
Ben je opzoek naar een vullende, smaakvolle soep? Probeer eens een chili sin carne: een chilisoep met kikkererwten. Voor dit...
Hoofdgerechten

Deel dit artikel

Wil je ons volgen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Over Served
  • Privacy disclaimer
  • Contact
Bidfood
Served.nl is onderdeel van Bidfood. Meer weten over Bidfood? Neem een kijkje op bidfood.nl