Bekijk het magazine
Served

Inloggen
Blog Recepten Magazines Evenementen Services Welbewust assortiment

4x lekker lokaal: Overijssel

4x lekker lokaal: Overijssel

Door: Floor Hupkens

Geplaatst op: 8 september 2023

Leestijd: 1 minuut

Lees meer over dit onderwerp in ons magazine

Overijssel is een smaakvolle provincie en deze bourgondische omgeving heeft op culinair gebied dan ook een hoop te bieden. Zowel particulier als in restaurants, komen vele pure ingrediënten zó van het land direct op een bord terecht. Één van de specialiteiten uit Overijssel is de Twentse Kozak: een zoete biscuit met vulling en vaak omhuld in chocolade. Ook een zelfgemaakte joppiesaus hoort in dit rijtje thuis want wist je dat de joppiesaus in 2002 werd 'uitgevonden' in Glanerbrug? Laat je inspireren door deze lekkernijen voor het avondmaal!

01:10
Kozak met chocolate chip dough chi
Twentse kozak is een (met jam) gevulde ronde koek van marsepein en chocolade. Het cakeje verscheen rond 1950 ten tonele...
Nagerechten Tussendoortjes Feestdagen
00:15
Krentenbrood krokant met Faux Grass
De krentenwegge is een bekend feestbrood uit Overijssel. Dit luxe krentenbrood zit vol krenten en wordt soms belegd met kaas...
Voorgerechten Feestdagen
00:40
Stokvis met mosterdsaus
Uit Hanzestad Deventer komt dit bijzondere gerecht van stokvis met mosterdsaus. De vis werd langgeleden vanuit Noorwegen naar Deventer verscheept...
Hoofdgerechten Hollandse pot
00:25
Traybake met joppiesaus
Overijssel levert de lekkerste smaken. Eén daarvan is de goudgele Joppiesaus, die in 2002 werd ‘uitgevonden’ in Glanerbrug. Het officiële...
Hoofdgerechten Feestdagen Plantaardig Hollandse pot

Deel dit artikel

Wil je ons volgen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Over Served
  • Privacy disclaimer
  • Contact
Bidfood
Served.nl is onderdeel van Bidfood. Meer weten over Bidfood? Neem een kijkje op bidfood.nl