Bidfood trotse partner zorgplatform ‘ToekomstProef’

Bidfood trotse partner zorgplatform ‘ToekomstProef’

Door: Ingeborg Prins

Geplaatst op: 21 februari 2023

Leestijd: 2 minuten

Voor Served magazine 4 (november 2022) spraken we al met Rudi Crabbé, directeur Stichting Eten+Welzijn, over de kick-start van ToekomstProef. Afgelopen 15 februari was de officiële lancering van het platform voor duurzame voeding in de zorg.

Met de focus op verbinding en duurzaamheid heeft ToekomstProef het doel om de afgesproken klimaatdoelstellingen te behalen van de Green Deal 3.0. Oftewel: in 2030 vanuit de gehele zorgsector een positieve impact maken op de gezondheid van onze maatschappij en planeet.

Een flinke klus, waar organisaties hun mensen vanuit elke hoek nodig hebben. Van bestuur en facilitair tot cliënten en medewerkers. Om de beweging richting groene en gezondere voeding in de zorg te versnellen verbindt het platform zorgorganisaties en ketenpartijen die voor dezelfde opgave staan.

Verduurzaming binnen handbereik
Op het platform is informatie over duurzamere en gezondere voeding binnen de zorg te vinden. Het biedt concrete handvatten om te verduurzamen en een tool om te meten hoe jouw zorginstelling scoort op gebied van gezondheid en duurzaamheid. Met aanvullende trainingen kun je direct aan de slag om concrete verbeteringen door te voeren. Ook kom je hier onderling in contact met andere zorgpartijen.

Trotse partner
Bidfood is trotse partner van het initiatief. Commercieel manager Timo Snijders vertelt: “Wij zijn aangesloten bij Toekomstproef omdat we geloven dat je in de snel veranderende zorgmarkt je verantwoordelijkheid moet nemen. En elkaar als partners moet uitdagen waar de vervolgstappen zitten op het gebied van duurzaamheid. Het is belangrijk dat we gezamenlijk met de partners van Toekomstproef naar die duurzaamheidsvraagstukken kijken, in alle transparantie die er is. Alleen dan kunnen we flinke stappen naar een duurzame toekomst maken.”

ToekomstProef is een initiatief van Stichting Eten+Welzijn en is ontwikkeld met steun van MVO Nederland, Nevi, Ministerie van VWS, Intrakoop, Milieu Platform Zorg en een groot aantal koplopers in de zorg.

Lancering ToekomstProef met alle deelnemende partijen op 15 februari 2023 bij de Mauritskazerne in Ede

Meer weten of aanmelden?
Op 23 maart 2023 wordt een speciale kick-off informatiebijeenkomst georganiseerd. Ben jij verantwoordelijk voor duurzaamheid en/of het voedingsbeleid in een zorgorganisatie? Meld je dan nu aan voor de Kick-off bijeenkomst op 23 maart a.s. en maak kennis met ToekomstProef. Aanmelden kan via de website www.ToekomstProef.nl.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen