Prijs de paddo

Prijs de paddo

Sommige producten horen bij het najaar. Dat geldt zeker voor de paddenstoel, een van de meest veelzijdige (en gezondste) smaakmakers. Van eekhoorntjesbrood tot pruikzwam; elke paddenstoel heeft zijn eigen smaak en structuur.

De paddenstoel zit vol nuttige voedingsstoffen, zoals B-vitamines en vezels. B-vitamines geven extra energie en zijn goed voor de afweer. Er zijn echter belangrijkere redenen om paddenstoelen te serveren, zoals hun smaak en veelzijdigheid. Sommige paddenstoelen hebben een nootachtige smaak (kastanjechampignons, eekhoorntjesbrood), anderen zijn juist pittig (cantharellen) of een beetje zoet. Ideaal voor een rits aan gerechten; van pasta en risotto tot vlees, soepen, salades en plantaardige burgers.

Leeuwenmanen
Niet alle paddenstoelen zijn even bekend. Ken je bijvoorbeeld de pruikzwam al? Deze milde, licht-zoete zwam dankt zijn naam aan de wollige witte stekels. In het Frans heet ie de Pom Pom Blanc (naar de pompoms van cheerleaders), in het Engels ‘Lion’s Mane’ (leeuwenmanen). Lion’s Mane is ook een populair voedingssupplement en zou onder meer bijdragen aan minder stress en een verbeterde spijsverbetering. Genoeg redenen dus om de pruikzwam op te nemen in een menu, maar dat geldt eigenlijk voor alle paddenstoelen. 

Bietensteak met paddenstoelensaus
In de wintermaanden heb je een aantal vitamines nodig waar de natuur gewoon in voorziet. We hebben behoefte aan veel...
Risotto met eekhoorntjesbrood
Deze heerlijke risotto is perfect voor de koudere dagen. Want tijdens druilerige herfstmaanden krijgen we toch het liefst een bordje...
Wafel 50/50 burger
Heb je wat meer tijd en wil je écht lekkere hamburgers op tafel zetten? Ga dan aan de slag met...

Deel dit artikel