Terugblik Served Food Market voorjaar 2023

Terugblik Served Food Market voorjaar 2023

Door: Ingeborg Prins

Geplaatst op: 4 april 2023

Leestijd: 4 minuten

Op 29 en 30 maart stond FoodYard Amsterdam in het teken van de Served Food Market. Met 15 enthousiaste standhouders, herhaaldelijke inspiratiesessies van culinair adviseur Kenny van Dijk én proeverijen met wijnexpert Jorrit Hoexum was het evenement een daverend succes.

Twee dagen lang konden onze ruim 150 genodigden nieuwe, innovatieve en vooral overheerlijke producten proeven, ervaren en beleven. Van plantaardige oplossingen die de eiwittransitie helpen versnellen en voedselverspilling tegen te gaan tot superfoods voor het ontbijt en smakelijke snacks voor het borrelmoment.

Heb je het evenement gemist of geniet je graag nog een keer na? In onze terugblik hieronder lees je alles over de producten van de standhouders.

Groentegoed
Lekker voor op brood, toast en als dip: de groentespreads en toppings van Groentegoed zitten vól groente en bevatten geen e-nummers. Met spreads als zoete aardappel curry madras, rode kool azijn, kikkererwt hennepzaad, choco pastinaak en pompoen roomkaas werken oprichters Jeroen en Albert aan hun missie om mensen meer groenten te laten eten. Op naar 250 gram groente per persoon per dag met Het Nieuwe Beleggen van Groentegoed!

MOODFOOD
Gezonde, biologische superfoods die je energielevel, immuniteit, focus en ontspanningsniveau een flinke boost geven! Dat zijn de superfoodmixen van MoodFood, onderverdeeld in 4 Moods. De ingrediënten zijn 100% natuurlijk, vegan, glutenvrij en zonder toevoegingen of conserveringsmiddelen. Je gebruikt MoodFood voor het ontbijt, lunch en als gezond tussendoortje, maar ook als topping over salades, in zelfgemaakt koekjesdeeg of toppings voor desserts. De luxe uitstraling maakt het genietmoment voor bezoekers of personeel compleet.

Royal Smilde
Familiebedrijf Royal Smilde ontwikkelt en produceert hoogwaardige oplossingen voor de zorg. Van margarine en salades in handige portieverpakkingen tot quiches en borrelhapjes zoals goedgevulde empanadas. Beter bekend van onder andere de merken Bebo, Party Bites en Fano.

Grünten
Over de lekkere en handige producten van Grünten deelden we onlangs nog een interview met founder Berend Eberson. Met 40% groenten bevatten de Veggie Oats ontbijtjes en Veggie cakes 25% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) aan groente per portie. Met de Veggie Oats in drie taartsmaken en de Veggie Cakes in bananencake, kruidkoek en chocolade brownie smaak is er bovendien genoeg te kiezen. Vanaf nu is er dus geen enkele reden meer om onvoldoende groenten binnen te krijgen!

Le Frique
De culinaire variant op de frikandel, gemaakt van kwaliteitsvlees óf in vegan variant met gedroogde jackfruit. Verrijkt met een speciale specerijenmix maar vrij van E-nummers zijn deze luxe frikandellen een aanwinst voor de borrelplank. Le Frique komt in vier varianten: Le Frique classique (eerbetoon aan de oerfrikandel), Le Frique unique (met venkelzaad voor een mediterrane twist), Le Frique cajun (lekker pittig dankzij gerookte paprika en chilipeper) én Le Frique vega (100% plantaardig).

GreenPro International
Dé partner als het aankomt op plantaardige producten: GreenPro International doet met Plantitude het voorwerk en selecteert de beste vlees-, vis-, kaas- of eivervanger zodat jij het enkel hoeft te bestellen. Een welkome service in de overspoelde markt van plant-based producten. Denk aan de malse en sappige plantaardige burgers van Heura, de vloeibare eivervanger Simply Eggless, de bacon van La Vie, kipvariaties van Planted, belegsoorten van Verdino, diverse kazen van Daiya of de vegan gerookte zalmfilet van Unfished. Je gelooft niet wat je proeft!

SUNT food
Bij SUNT vinden ze voedselverspilling écht zonde. Daarom kwam oprichter Laura op het idee om afgedankte bananen te redden en ze om te toveren tot overheerlijk en gezond bananenbrood en ‘baked donuts’. Alle producten zijn zonder geraffineerde suiker, boter of olie en lactose- (en vaak ook gluten-) vrij, de donuts zijn zelfs plantaardig. Ideaal als gezond tussendoortje in de zorg, want de plakken bananenbrood zijn in handige portieverpakking verkrijgbaar!

Basic Theory Ferments
Voormalig bierbrouwer Do wil traditionele gefermenteerde voeding terugbrengen naar de dagelijkse maaltijd. Dankzij het natuurlijke fermentatieproces van Basic Theory Ferments worden rauwe groenten en fruit getransformeerd tot duurzame, gezonde en smakelijke producten. Met Indiase (Curried Kraut), roze (Sexy Sauerkraut) en paarse zuurkool (Purple Powers) én Koreaanse kimchi (Kimchido) tover je je maaltijden in een handomdraai tot kleurrijke, crunchy gerechten vol vitamines, vezels en ijzer! Je eet of serveert de gefermenteerde producten zowel koud als warm door salades, op burgers en broodjes of als bijgerecht. Maak bijvoorbeeld een desem tosti met kimchido

Zuivelhoeve
De Zuivelhoeve produceert genietmomentjes voor onderweg, in de zorg of op het werk, gemaakt met 100% weidemelk. De producten variëren van yoghurt, vla en kwark tot havermoutpap, griesmeelpap en bavarois en zijn verkrijgbaar in maxi-, multi- én portieverpakkingen. Wel zo handig!

Vegan Masters
De salades, pulled mushroom en pulled jackfruit van Vegan Masters zijn 100% plantaardig, vers bereid en worden vriesvers geleverd. De herkenbare smaken zijn verkrijgbaar in de varianten No tuna salad, No chicken salad, No egg salad en pesto. Lekker voor op brood, toastjes, in wraps of warme gerechten!

Rootzz of Nature
Verrassend vegetarisch met de lekkere bite van vlees: Rootzz of Nature brengt onontdekte parels uit de natuur naar de Nederlandse keuken. De vleesvervangers bestaan voor meer dan 50% uit jackfruit. Deze vrucht is een natuurlijke bron van vitamines en vezels en is multi-inzetbaar. Van een broodje ‘pulled jackfruit’ tot ‘stoofvlees’ maar ook als vervanger van kip of beef in een Aziatische wokschotel. De producten zijn verkrijgbaar in balletjes, reepjes, burgers en stukjes, in originele vorm óf op smaak gebracht met lekkere kruiden.

L.A.Streetfood
L.A. Streetfood brengt unieke producten uit Amerika en Mexico op de markt zodat we ook hier kunnen genieten van de lekkerste hamburgers, hotdogs, tortilla’s en salsa’s. Van vlees tot vegetarisch en van hamburgerbroodjes tot pepers en sauzen. L.A. Streetfood brengt producten vol gemak en kwaliteit waar je je vingers bij aflikt.

Bravour Essentials
Bidfood’s huismerk Bravour biedt producten van professionele kwaliteit voor een eerlijke prijs. Van brood tot gebak en van melk tot margarine. Het assortiment bestaat uit onmisbare foodproducten en blinkt uit in de goede prijs-kwaliteit verhouding. De moeite waard om te proberen en zo kosten te besparen!

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen