Recepten Served Food Market voorjaar 2023

Recepten Served Food Market voorjaar 2023

Door: Ingeborg Prins

Geplaatst op: 4 april 2023

Leestijd: 1 minuut

Op 29 en 30 maart vond de eerste Served Food Market van 2023 plaats in het FoodYard Amsterdam. Waar 15 enthousiaste standhouders met passie vertelden over hun mooie producten en de ruim 150 gasten de proef op de som namen door overal met genoegen van te proeven.

Naast herhaaldelijke proeverijen met wijnexpert Jorrit Hoexum, gaf ook culinair adviseur Kenny van Dijk deze dagen meerdere inspiratiesessies. De plantaardige recepten die hij bereidde en liet proeven, zijn hieronder uitgeschreven.

Culinair adviseur Kenny van Dijk tijdens één van de sessies in FoodYard Amsterdam

Van een desem tosti met kimchido tot een Schijf van Vijf noodlegerecht. We hopen dat deze gerechten je inspireren en overtuigen dat de plantaardige keuken heerlijk is én binnen handbereik ligt!

Broodje rookwortel
De wortel krijgt een heldenrol in dit eenvoudige maar heerlijke lunchgerecht. De rookwortels van Rooted Rebels danken hun stoere looks...
Desem tosti kimchido
Het oh zo geliefde broodje gegrilde kaas krijgt in dit recept een flinke upgrade! Met plantaardige kaas, mayonaise en… kimchido....
Green goddes met gerookte tofu (of kip)
Als we deze frisse en goedgevulde salade in een paar woorden moesten beschrijven? Goddelijk lekker! De naam is geïnspireerd op...
Italiaanse bonensalade
Voedzaam, vullend en boordevol groenten is deze Italiaanse bonensalade een feest voor iedere fijnproever. Bovendien is er voldoende ruimte voor...
Schijf van Vijf noodles
Met vezelrijke soba noodles, groene bladgroenten, eiwitrijke tofu, edamame bonen én sesamzaad is dit plantaardige gerecht niet alleen verrukkelijk lekker,...

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen