Bekijk het magazine
Served

Inloggen
Blog Recepten Magazines Evenementen Services Welbewust assortiment

Wild Fair 2025

Wild Fair 2025

Door: Floor Hupkens

Geplaatst op: 24 oktober 2025

Leestijd: 1 minuut

Lees meer over dit onderwerp in ons magazine

Op het terrein van Natuurcentrum De Ginkel toverde wij de boel voor de derde keer om tot een Wild Fair op 13 t/m 16 oktober. In samenwerking met W&G Brinkhorst, de Wild Winkel en Foodyard ontvingen wij klanten uit de zorg én de horeca voor een dag in het wild. 

Bij aankomst genoten alle bezoekers van een heerlijke hot apple cider. Op de markt waren er verschillende punten waar men de najaarsfavorieten van leveranciers en culinair adviseurs konden proeven. Ook was Teus van W&G weer van de partij en gaf als gepensioneerd meester poelier demonstraties waarin hij onder andere liet zien hoe je een hertenbout uitbeent. 

Dagelijks konden bezoekers op excursie. Op aanmelding konden genodigden met Leendert mee voor een bezoek aan de wildkansel of met de Bourgondische Wildplukker mee op wildpluk excursie. 

Aan het eind van de dag genoten we samen van een walking diner. Bij elke leverancier kon een klein hapje worden gehaald, met uiteraard 'wild' in de hoofdrol. Traditiegetrouw werd het programma dagelijks afgesloten met een muzikale groet van de jachthoornblazers. Leendert vertelde over de jacht en met ceremoniële signalen bliezen de blazers het wild traditioneel dood. Elk dier heeft haar eigen lied en zo tonen de jagers hun respect voor het wild en danken zij het leven dat het dier heeft gegeven. Men ging naar huis met een goodiebag met regeneratieve groenten voor een heerlijke pompoen curry soep. Het waren weer vier fantastische dagen! 

00:25
Hot Apple Cider
Deze mocktail zit bomvol gezelligheid. Kruidige siroop, kaneel, steranijs en een takje rozemarijn verrijken de mousserende appelsap. Kleine stukjes gedroogde...
Tussendoortjes Nagerechten
01:10
Schwarzwälder Toet
Pure chocolademousse combineren we met brownies, geklopte room, hagelslag en zoete kersen. In een glas bouwen we laag op laag,...
Nagerechten Feestdagen
00:15
Suppe en Flammkuchen
De romige aardappelsoep van Soupalicious is bereid met liefde en aandacht voor onze planeet. Serveer daarbij knapperige Flammkuchen met gerookte...
Hoofdgerechten
01:05
Pompoen curry soep
Bidfood en Van Gelder hebben zich per oktober 2025 aangesloten bij Boeren Natuurlijk, een initiatief van MVO Nederland. Met deze...
Lunch Hoofdgerechten

Deel dit artikel

Wil je ons volgen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Over Served
  • Privacy disclaimer
  • Contact
Bidfood
Served.nl is onderdeel van Bidfood. Meer weten over Bidfood? Neem een kijkje op bidfood.nl