Asperge risotto

Asperge risotto

Door: Martin Ambachtsheer

00:40

€ 4,56 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Hoewel traditioneel geserveerd met ei, ham of zalm: deze heerlijke risotto bewijst dat het ook anders kan. Gebruik de schillen van de asperges voor de bouillon van de asperges én de risotto. Hierdoor krijgt het gerecht nog meer smaak en diepgang.  


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1200 gram asperge
  • 500 gram risotto rijst
  • 200 gram Parmezaanse kaas
  • 100 gram uien
  • 600 gram ham
  • 8 gram peterselie
  • 60 gram boter
  • nootmuskaat
  • 20 gram groentebouillon
  • tabasco

Bereiding

1. Schil de asperges en snijd deze in schuine stukjes van ongeveer 2 cm.

2. Bewaar de schillen.

3. Pak een pan en smelt hier 20 gram boter in.

4. Voeg de schillen toe en fruit ze in de boter. 

5. Giet na 3 minuten 1,5 liter water met bouillonpoeder bij de schillen.

6. Zeef vervolgens de bouillon nadat deze een minuut of 10 zacht heeft gekookt.

7. Kook dan de asperges 6-7 minuten in de bouillon. Schep ze eruit als ze beetgaar zijn. 

8. Snipper intussen de uien en hak de peterselie en knoflook fijn.

9. Zet een pan op met de rest van de boter en fruit eerst de risotto.

10. Voeg na 2 min de uien en knoflook toe en fruit deze 2 min mee.

11. Giet vervolgens beetje voor beetje de bouillon op de rijst en roer regelmatig om.

12. Rasp intussen de kaas.

13. Roer de ham en asperges door de risotto als ze bijna gaar is. Bewaar een paar aspergetopjes als garnering.

14. Breng de risotto op smaak met nootmuskaat, tabasco , peper en zout.

15. Schep de risotto op een mooi bord en garneer met wat aspergetopjes, peterselie en de Parmezaanse kaas.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen