Jachtschotel

Jachtschotel

Door: Martin Ambachtsheer

00:35

00:25

€ 2,51 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Stukje luxe vlees over? Geen probleem! Verwerk het in deze lekkere ovenschotel die nét dat stukje specialer wordt met biefstuk of wild als vervanger van gehakt. Afgetopt met aardappelpuree, prei en geraspte kaas. Smullen!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1,6 kg aardappelen nicola
  • 800 gram uien
  • 800 gram prei
  • 800 gram rundergehakt
  • 400 gram geraspte kaas 30+
  • 80 gram boter
  • 80 ml melk
  • 2 gram nootmuskaat
  • 80 gram mosterd

Kies je liever voor meer gemak? Ga dan voor kant-en-klare aardappelpuree.

Bereiding

1. Zet een pan met water op voor de aardappelen. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Schil de aardappelen en doe ze in de pan.

3. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.

4. Snijd de uien, was de prei en snijd deze in ringen. 

5. Verhit een klontje boter in de koekenpan en bak hierin de uien bruin. 

6. Gebruik in een andere pan ook wat boter om de prei ongeveer 3 minuten in te wokken.

7. Zet een koekenpan op middelhoog vuur met een klein klontje boter. Bak hier het gehakt in.

8. Roer het gehakt tussentijds en laat op het vuur staan totdat het gaar is. Voeg een snufje peper toe.

9. Giet de aardappelen af.

10. Stamp de aardappelen tot puree en meng de melk en de helft van de boter er door heen.

11. Breng de puree op smaak met mosterd, nootmuskaat en peper.

12. Schep vervolgens in een ovenschaal 4 laagjes: als eerste laag ui, tweede laag gehakt, prei als derde laag en de puree als vierde laag.

13. Strooi hierna de kaas over de puree.

14. Bak de jachtschotel in 25 min af tot de kaas goudbruin is.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen