Weekmenu: Verwarmende najaarskost

Weekmenu: Verwarmende najaarskost

Door: Ingeborg Prins

Geplaatst op: 27 oktober 2020

Leestijd: 1 minuut

Dalende temperaturen, oranje kleurende bomen en vallende blaadjes: herfstweer vraagt om verwarmende gerechten. Een nieuw weekmenu met 7 maaltijden staat weer klaar, geheel in het teken van het seizoen. Met verrassende nieuwe recepten en bekende klassiekers. Vol van smaak dankzij stevig geurende kruiden zoals kaneel en Ras el Hanout. Verblijd cliënten met dampende soepen, oven geroosterde groenten en stoofpotjes. 

zondag

Bulgur met pruimen en gehaktballetjes
Dat fruit een goede combinatie kan zijn met wild, wist je waarschijnlijk al. Maar met de alledaagse gehaktbal? Dit recept...

maandag

Kikkererwtensoep
Kikkererwtensoep. Vast niet de eerste optie waar je aan denkt als je een stomende pan vol verwarmende soep inbeeld. Toch...

dinsdag

Rode bietenrisotto
Een risotto met rode bietensap: een gerecht met een lekkere bite én het goede van Hollandse bodem. Bietjes bevatten veel...

woensdag

Gebakken rundvlees met verse groenten
Pastinaak, rozemarijn en kaneel: kan het nog herfstiger? Een eenvoudig maar smakelijk recept waarbij je voornamelijk de oven nodig hebt....

donderdag

Geroosterde knolselderijsoep
Deze keer geen ondersteunende functie maar een glansrol als hoofdingrediënt voor de knolselderij. Door de groente eerst in de oven...

vrijdag

Runderstoofpotje
De kracht van een ouderwetse stoofpot: voor jou in een half uurtje bereid, voor je cliënten zal de langzame garing...

zaterdag

Elzasser schotel
Al sinds de 18e eeuw is het een specialiteit in de Elzas: zuurkool. Vandaar dat deze eeuwenoude zuurkoolschotel ook wel...

Deel dit artikel