Polentataartje

Polentataartje

Door: Martin Ambachtsheer

00:35

00:30

€ 1,44 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Polenta: dit maismeel is een lekker en voedzaam alternatief voor aardappels, rijst of pasta. Verras cliënten eens met een polentataartje van spinazie, Parmezaanse kaas, nootmuskaat, salie, peterselie en tabasco. Lekker met een garnituur van gebakken kastanjechampignons en cocktailtomaatjes. 


Ingrediënten voor 8 personen

  • 300 gram polenta
  • 200 gram paddenstoelen
  • 150 gram tomaatjes
  • 1 bosje peterselie
  • 8 gram salie
  • 2 stuks ei dooier
  • 5 gram knoflook
  • 40 gram boter
  • 200 gram spinazie
  • 150 gram Parmezaanse kaas
  • 20 gram groentebouillon
  • 1 ml tabasco
  • 1 gram nootmuskaat

Bereiding

1. Hak de peterselie, salie en de knoflook fijn.

2. Rasp de Parmezaanse kaas.

3. Zet een grote pan op het vuur en smelt 10 gram boter.

4. Fruit de knoflook voor 2-3 minuten en voeg vervolgens 1 liter water toe.

5. Meng de bouillonpoeder hierin en breng aan de kook.

6. Strooi de polenta bij de bouillon en roer deze door.

7. Kook 1 minuut en voeg dan de spinazie toe. Roer goed door tot er een stevig mengsel ontstaat.

8. Voeg vervolgens het eigeel en de kaas er doorheen en breng het geheel op smaak met nootmuskaat, peper, zout en tabasco.

9. Bekleed een springvorm met folie en schep hier de polenta in en druk deze aan.

10. Laat afkoelen en koud worden.

11. Verwarm de oven op 220 graden en leg wat vetvrij papier op een bakplaat. 

12. Snijd vervolgens de champignons in vieren en de tomaat door de helft. 

13. Stort de afgekoelde polenta op een snijplank en snijd in 8 gelijken stukken.

14. Leg de taartpunten op de bakplaat en bak in 5 minuten goed bruin.

15. Voeg de rest van de boter in een koekenpan en bak hier de champignons en de tomaat in.

16. Strooi wat kruiden over de tomaat en champignons en bak kort mee.

17. Verdeel de polenta taartpunten over de borden en leg hierop de tomaat en champignons met wat vers kruiden.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen