Door: Kenny van Dijk
00:30
00:30
€ 3,66 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Wil je een zoete, zachte en voedzame stoof toevoegen aan je rijsttafel? Ga dan voor deze heerlijke smoor van aubergines met gepelde tomaten en gebakken tofu.
Dit recept is onderdeel van de blog "Indonesische feesttafel". Samen met de sticky tempeh en knolselderij saté, rendang , atjar ketimun zet je de tafel vól met Indonesische lekkernij!
Ingrediënten voor 8 personen
- 6 st aubergine
- 450 gr tahoe
- 1000 ml tomaten gepeld
- 20 gr sambal oelek
- 200 ml ketjap manis
- 300 gr uien middel
- 20 ml gula djawa palmsuiker
- 2 gr djeroek poeroet
- 1200 gr nasi kuning
- 40 gr seroendeng
- 600 gr sambal goreng boontjes
- 800 gr sperziebonen gebroken
Bereiding
- Pers de tofu uit tussen een theedoek gedurende 30 minuten. Snijd de tofu daarna in blokken.
- Bak de tofu goudbruin en zet aan de kant.
- Pel de ui en snipper hem fijn.
- Snijd de aubergine in dikke plakken, bestrooi ze met een snufje zout en bak ze in olie aan beide kanten bruin. Haal de plakken uit de pan en zet even apart.
- Fruit de ui. Voeg de sambal, gula djawa, tomaten en djeroek toe en laat op laag vuur indampen.
- Voeg de gebakken aubergine en tofu toe aan de tomaten saus en laat nog 15 minuten door pruttelen.
- Meng de ketjap door de ingedikte saus.
- Verwarm de nasi kuning.
- Meng de sperziebonen door de sambal goreng boontjes en verwarm. Doe dit gerecht in een schaal.
- Serveer alle gerechten samen met seroendeng.