Door: Kenny van Dijk
01:00
€ 4,18 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Een klassiek gerecht uit de Indonesische keuken is rendang met sambal goreng boontjes. Hier wordt vaak rundvlees voor gebruikt, maar in dit recept gebruiken wij plantaardig 'stoofvlees' van Jordy's keuken. Met een kruidenmengsel voor rendang, een uitje, kokosroom en ketjap bereid je in een handomdraai een kruidig gerecht.
Dit recept is onderdeel van de blog "Indonesische feesttafel". Samen met de sticky tempeh en knolselderij saté, smoor terong en atjar ketimun zet je de tafel vól met Indonesische lekkernij!
Ingrediënten voor 8 personen
- 200 gr uienringen
- 200 gr boemboe rendang
- 800 gr stoofvlees vegan
- 100 ml kokosnootroom 24%
- 300 ml water
- 40 ml ketjap manis
- 1200 gr nasi kuning
- 800 gr sperziebonen gebroken
- 600 gr sambal goreng boontjes
- 40 gr seroendeng
Bereiding
- Verhit wat olie en bak de uien met de boemboe.
- Voeg de stoofvlees toe en bak even mee.
- Blus af met kokosnootroom en water. Laat stoven tot de gewenste dikte. Roer de ketjap er als laatste doorheen.
- Verwarm de nasi kuning.
- Meng de sperziebonen door de sambal goreng boontjes en verwarm.
- Serveer alle gerechten samen met seroendeng.
TIP: de rendang is een dag later nog véél smaakvoller!