Door: Martin Ambachtsheer
00:25
€ 1,86 p.p.
Mediterrane gerechten staan bekend om hun eenvoud, maar o zo lekkere combinatie van ingrediënten. In deze lekkere schotel hebben broccoliroosjes, spaghetti en mozzarella de hoofdrol. Gefruite uitjes met knoflook, olijfolie, limoensap, en crunchy tuinbonen maken het feest compleet.
Ingrediënten voor 8 personen
- 600 gr volkoren spaghetti
- 1 k broccoliroosjes
- 600 gr mozzarella
- 100 gr uien
- 20 gr gehakte knoflook
- 2 st limoen
- 40 gr tuinbonen
- 40 ml olijfolie
- 2 gr nootmuskaat
Bereiding
1. Snipper de ui en hak de knoflook.
2. Zet een pan met water en wat zout op en breng deze aan de kook.
3. Kook hier de spaghetti in gaar.
4. Zet intussen ook een pan met water en wat nootmuskaat op en breng ook deze aan de kook
5. Kook de broccoli beetgaar.
6. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en de uien.
7. Giet de spaghetti af wanneer deze gaar is.
8. Meng hier de uien en knoflook doorheen.
9. Giet ook de broccoli af en stoom deze kort droog.
10. Breng de spaghetti op smaak met wat peper, zout en eventueel wat groentebouillonpoeder en tabasco.
11. Roer hier voorzichtig de broccoli doorheen.
12. Schep de spaghetti op en giet er wat olijfolie en druppels limoensap overheen.
13. Pluk vervolgens de mozzarella en verdeel deze als laatst over de borden.
14. Voeg voor wat crunch eventueel nog tuinboontjes toe.