Stamppot tuinbonen en garnalen

Stamppot tuinbonen en garnalen

Door: Martin Ambachtsheer

00:35

€ 3,14 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Tuinbonen, garnalen én hollandaisesaus: ruik je het voorjaar al? Dit verrassende gerecht ziet er niet alleen uit als een plaatje, het smaakt ook verrukkelijk. Met een stamppot aan de basis, afgetopt met kortgebakken garnalen en een gebruiksklare saus serveer je deze maaltijd al in 35 minuten.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1600 gram aardappelen
  • 1600 gram tuinbonen
  • 150 ml melk
  • 100 gram uien
  • 50 gram boter
  • 600 gram garnalen
  • 10 gram dille
  • 300 ml hollandaise saus
  • 40 ml olijfolie
  • nootmuskaat


Bereiding

1. Zet de aardappelen op in koud water met zout.

2. Doe hetzelfde met de tuinbonen. Breng beide pannen aan de kook.

3. Meet water af voor de saus en meng de poeder al roerend aan de kook. 

4. Zet de saus laag en snipper de uien. Fruit de ui vervolgens in wat boter.

5. Giet de aardappelen af en laat ze even droog stomen.

6. Stamp ze vervolgens fijn en meng de peper, zout, nootmuskaat en melk er doorheen.

7. Voeg als laatste de uien en boter toe.

8. Giet ook de tuinbonen af en laat ze even droog stomen.

9. Hak intussen de dille.

10. Zet een koekenpan met olie op het vuur.

11. Meng de tuinbonen en de dille door de aardappelpuree en proef deze af.

12. Bak de garnalen een minuut of 3-4 op hoog vuur.

13. Schep wat saus op een bord en leg hier een serveerring op.

14. Schep hier de stamppot in en druk deze aan. Schep de garnalen erop en garneer af met een takje dille.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen