Stamppot zeekraal met kabeljauw

Stamppot zeekraal met kabeljauw

Door: Martin Ambachtsheer

00:30

€ 4,37 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Deze stamppot van zeekraal is origineel, lekker en gezond. De combinatie van kabeljauwfilet met Hollandaisesaus krijgt dankzij milde sambal een kruidige, Aziatische twist. Door de extra paddenstoelen verzorg je een complete smaakbeleving voor jouw gasten.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1600 gram aardappelen
  • 600 gram zeekraal
  • 600 gram champignons
  • 60 ml melk
  • 200 gram uien
  • 60 gram boter
  • 20 gram hollandaisesaus
  • 150 gram milde sambal
  • 800 gram kabeljauwfilet
  • 8 gram dille
  • nootmuskaat


Bereiding

1. Snipper de uien en hak de dille grof.

2. Zet de aardappelen op met zout en koud water.

3. Snijd de champignons in vieren.

4. Zet de oven aan op 180 graden.

5. Bekleed een bakplaat met vetvrij papier en leg hier de kabeljauw op.

6. Strooi hier wat peper en zout overheen.

7. Zet een koekenpan op en smelt de boter.

8. Fruit eerst 3 min de uien en dan de champignons en zeekraal.

9. Zet een steelpan op en meng hierin de hollandaise saus met wat water. Breng zachtjes aan de kook.

10. Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en laat ze even droog stomen. 

11. Stamp ze vervolgens fijn en meng de melk en boter er doorheen.

12. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en roer de zeekraal en dille er doorheen.

13. Zet de kabeljauw vervolgens in de oven en gaar deze in een minuut of 10.

14. Schep een lepeltje saus op een bord. 

15. Schep hier vervolgens de stamppot op.

16. Leg een stukje kabeljauw op de stamppot met wat verse dille en 2 kleine schepjes milde sambal erbij.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen