Bekijk het magazine
Served

Inloggen
Blog Recepten Magazines Evenementen Services Welbewust assortiment

4x lekker lokaal: Limburg

4x lekker lokaal: Limburg

Door: Floor Hupkens

Geplaatst op: 1 juli 2025

Leestijd: 1 minuut

Lees meer over dit onderwerp in ons magazine

Proef de smaken van Limburg met deze vier gerechten die de streek op een eigentijdse manier laten zien. Van een frisse lunch met asperges op roggebrood tot een plantaardige versie van het bekende zuurvlees: elk recept maakt gebruik van lokale producten en vertrouwde combinaties. Ook de champignonsoep met Livar-twisters en het stamppotje met stroopjus laten zien hoe Limburgse ingrediënten een hoofdrol spelen in de keuken. Traditionele smaken en moderne bereidingswijzen komen hier mooi samen.

00:40
Groente gehaktballen in stroopjus
Limburg is de bakermat van de Rinse appelstroop. Die is niet alleen lekker op brood, maar ook als smaakmaker in...
Hoofdgerechten Plantaardig
01:50
Limburgs zuur
In vroegere tijden werd Limburgs Zuurvlees bereid van paardenvlees. Tegenwoordig gaat er vooral rundvlees in de pot, maar déze variant...
Hoofdgerechten Plantaardig
00:15
Roggebrood met rookwortel
Omdat er vroeger veel rogge verbouwd werd in het hoge noorden, geldt roggebrood ook wel als een Fries/Gronings streekproduct. Fries...
Lunch
01:10
Champignonsoep met Livar-twisters
Het Limburgse varken heeft veel vet tussen de spieren en krijgt een speciaal graandieet. Hieraan dankt het vlees zijn karakteristieke,...
Hoofdgerechten Lunch

Deel dit artikel

Wil je ons volgen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Over Served
  • Privacy disclaimer
  • Contact
Bidfood
Served.nl is onderdeel van Bidfood. Meer weten over Bidfood? Neem een kijkje op bidfood.nl