Weekmenu: gezond en lekker de winter in

Weekmenu: gezond en lekker de winter in

Door: Kenny van Dijk

Geplaatst op: 14 november 2022

Leestijd: 1 minuut

Na de drukke, maagvullende kerstdagen starten de meesten van ons met goede voornemens aan het nieuwe jaar. Dit prijsbewuste weekmenu helpt je het nieuwe jaar gezond te starten, zonder dat je al te veel tijd kwijt bent in de keuken. Als klapper op de vuurpijl: het laatste gerecht bestaat uit ingrediënten die je al in huis hebt gehaald voor de andere gerechten van dit weekmenu. Laat je daarom inspireren door deze verrukkelijke gerechten vol voedzame smaakmakers en maak een gezonde start in het nieuwe jaar!

zondag

Spelt fusilli met matchuba
Speltpasta bevat meer eiwitten en mineralen dan tarwepasta. In dit voedzame gerecht combineert de fusilli van spelt geweldig met de...

maandag

Gevulde herfstsoep
Serveer de smaken van het seizoen met een volle maaltijdsoep van gepureerde witlof, appel-peer chutney, walnoten en walnotenolie. Een blend...

dinsdag

Pastinaak-bataat hutspot
Met een ‘stamp’ van gepofte zoete aardappel, pastinaak, spinazie en pittige ui serveer je een verrassende hutspot; lichtzoet met een...

woensdag

Penne met oesterzam-kaantjes
De oesterzwam is rijk aan vezels. Daarnaast bevat deze paddenstoel weinig vet en veel vitamines B (goed voor de energie!)....

donderdag

Rodekool met rösti en gehakt
Ga voor ‘klassiek met een twist’ en serveer een heerlijk herfstmaal van (plantaardige) gehaktballetjes in pepersaus, met rodekoolsalade en gebakken...

vrijdag

Buddha bowl met zwarte rijst
Zwarte rijst is superfood in het kwadraat; een bron van vezels en antioxidanten. Tel daar de nootachtige smaak, prettige bite...

zaterdag

'No waste' minestronesoep
Voorkom verspilling en bereid op zondag een volle minestronesoep met gezeefde tomaten en de leftovers van afgelopen week. Inclusief pasta...

Deel dit artikel