Weekmenu: Week zonder vlees en zuivel

Weekmenu: Week zonder vlees en zuivel

Door: Kenny van Dijk

Geplaatst op: 1 januari 2023

Leestijd: 1 minuut

In de tweede week van maart is alweer de zesde editie van de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel. De stichting achter dit initiatief probeert mensen meer bewust te maken van de positieve impact van een verminderde vlees- en zuivelconsumptie. Door een week geen vlees, vis en zuivel te eten, verlaag je namelijk de milieudruk van je voeding. Bij Served helpen we je graag opweg in de keuken en daarom hebben wij dit weekmenu speciaal voor de Week Zonder Vlees en Zuivel opgesteld. Het menu bevat zeven Wereldse gerechten zonder de bekende 'vleesvervangers'. Gevarieerde gerechten met diverse kleuren, voedingsstoffen en smaken. Laat je inspireren door de windstreken en ontdek hoe makkelijk plantaardig koken kan zijn.

zondag

Zoete aardappelsoep met pulled oesterzwam
Zoete aardappelsoep is een heerlijk, winters gerecht door haar zoete smaak en vullend karakter. Geef het gerecht een verrassende draai...

maandag

Shepherd Linzen Pie
Shepherd Pie is een klassiek Brits gerecht dat wordt gemaakt van onder andere lamsgehakt en aardappelpuree. Deze ovenschotel heeft dus...

dinsdag

Pinda curry soep
In de Oosterse keuken wordt curry ook wel eens als soep geserveerd. In een Pinda curry coep worden de pinda's...

woensdag

King oyster shawarma
De King Oyster is één van de meest veelzijdige vleesvervangers. Met dank aan zijn stevige stengel, die je op diverse...

donderdag

Traybake Bloemkool
Combineer de Hollandse keuken met Oosterse smaakmakers in deze heerlijke schotel van specerijen (kurkuma, za’atar, tahin) en winterse groenten (bloemkool...

vrijdag

Roti tempeh
Een uitkomst voor de dagen zonder vlees of vis: tempeh! Met zijn stevige structuur en nootachtige bite is tempeh een...

zaterdag

Spelt fusilli met matchuba
Speltpasta bevat meer eiwitten en mineralen dan tarwepasta. In dit voedzame gerecht combineert de fusilli van spelt geweldig met de...

Deel dit artikel