Weekmenu: Zomervakantie

Weekmenu: Zomervakantie

Door: Ingeborg Prins

Geplaatst op: 26 juli 2021

Leestijd: 1 minuut

De zomerperiode leent zich uitstekend om gerechten te bereiden die doen denken aan de vakantie. Met de zomerzon in gedachten, creëerden we de volgende 7 gerechten. De Franse keuken is ruimschoots aanwezig met onder andere een salade niçoise, uiensoep en coq au vin, maar ook Spaanse en Marokkaanse gerechten verdienen een plek in dit weekmenu. Vol verse vis, malse kip en frisse groenten ben je optimaal voorbereid op een periode vol zon!

zondag

Paella met kip, mosselen en garnalen
Hét gerecht uit Valencia, met rijst als basis is bij een ieder geliefd. In deze versie garen we kippendij, mosselen...

maandag

Franse uiensoep
Deze Franse klassieker staat bekend om zijn ultieme combinatie van zoet en hartig. Tijdens het fruiten karamelliseert de ui waardoor...

dinsdag

Salade niçoise
Kleurrijk, fris en vol gezonde ingrediënten: een salade niçoise nodigt uit om van te genieten! Hoewel er veel varianten van...

woensdag

Shaslick met krieltjes en wortelsalade
De shaslick (of sjasliek) is een traditioneel Centraal-Aziatisch gerecht dat inmiddels vooral populair is in Turkije, Marokko en Azerbeidzjan. Het...

donderdag

Kippenragout met aardappelpuree
Gegaarde stukjes kippenvlees met champignons en bieslook in een romige saus: opnieuw een Franse klassieker! Lekker met aardappelpuree, sperziebonen en...

vrijdag

Zalmfilet met Provençaalse aardappels
Gepocheerde zalm met hollandaisesaus, Provençaalse aardappeltjes en sperzieboontjes. Kan het nog Franser? Dankzij de heerlijke Provençaalse kruidenmix die bestaat uit...

zaterdag

Coq au vin
Oorspronkelijk bereid met een hele haan in rode wijnsaus, is deze versie met kip geen seconde minder lekker. Goedgevuld met...

Deel dit artikel