Recepten

Pastinaaksoep

Deze romige soep met zoete, anijsachtige smaak en een crème-witte kleur past goed bij de winter. De groene linzen zorgen...

Stamppot rode zuurkool

Deze paarse stamppot is een echte vitamine booster. De kleur dankt hij aan gefermenteerde rode kool, die naast vitamine C...

Stamppot snijbonen met slavink

De snijboon is één van de seizoensgroenten van de zomer en daarom zeer geschikt voor in de stamppot. Serveer met...

Hoender met groene kool en pastinaak

Deze winterse hoender bestaat uit hoenderdijfilet met wildgehakt, paddenstoelen, rozemarijn en kastanjes. Serveer de hoender met aardappelkroketjes en groene kool...

Hertenbalkenbrij

Gelderse Balkenbrij wordt gemaakt van restvlees uit de kop of buik (de ‘balk’) van het dier. Inclusief bouillon, kruiden en...

Boerenkoolwafel met rookworst

De Gelderse rookworst stamt uit het begin van de 20e eeuw. Meestal wordt ‘ie bij stamppotjes geserveerd, maar het kan...

Kruudmoes risotto

Kruudmoes is een Veluws gerecht van gort of gerst, karnemelk, worst en rozijnen. Kook de parelgerst in water en bouillon...

Bloemkool stamppot (zonder aardappel)

Een lichte stamppot zonder aardappel is ideaal voor de nazomer. Deze stamppot bestaat daarom vooral uit romanesco en paarse bloemkool....